Buss linje nr 1

Tidig lördag morgon, vad har man att säga, kan ju börja med att medela att det är duktigt kallt ute, kanske inte allt oväntat men vafan gör det. En kylig lördag morgon, vad kan jag ha på hjärtat undrar ni så klart. Självklart har jag det klockrena ämnet stadsbuss i tankarna, det är ju de tråkigaste, ibland äckligaste, värdelösa ställe man kan spendera sin dyrbara tid på. Bara tänk er, ni som bor lite längre från skolan är så illa tvunga att ta denna värdelösa sak till skolan och hem 5 dagar i veckan, och då räknar jag med att alla verkligen går 5 dagar i veckan annars är det fan fy skäms på er. Ni vet jag kommer hålla med mig inom detta samtals ämnet, för det finns vissa dagar då allt bara går åt helvete direkt från början, man kommer på bussen, sätter sig och läser en reklam / annons fylld metro, läser dom sjuka insändarna folk skickat in, för att sedan 2-3 hållplatser senare antingen få en svettig äldre dam som är helt säker på att päls är grajen man ska ligga inne med ! eller så har man en annan person som är en allmänt jobbig ungdom som tycker att alla i bussen bör lyssna på hans / hennes musik och har maxat sina hörlurar till den högsta volymen det går och man kan sidan om denna person höra hur lurarna sprakar o luktar bränt, men det struntar man i just för tillfället för just då vill man inget annat än att skiten ska börja brinna så man får en tyst på den jäveln.

Dagen går och det är dags att åka hem från en otroligt seg skoldag, allt man har i tankarna är att luta sig mot den fettiga buss rutan och sätta sig bekvämt och somna in lite. Men inte, jag som slutar ganska tidigt på dagarna har turen att det knappt är något folk på bussen när jag ska bege mig hemåt, men så sätter man sig, det är ca 6-7 stycken personer i bussen, 4 pensionärer som ska stor shoppa på jägersro, 2 ungdomar som försovit sig till skolan och ser allmänt stirriga ut för dom är inte riktigt säkra på om dom ser tillräckligt coola / slampiga ut för att kunna behålla sin ''stil'' som dom jobbat otroligt länge på och jag själv så klart, men 2-3 hållplatser senare kan man ge saj fan på att det ska trilla in antingen en alkis som pantat sina burkar och fått ihop sina kronor till att åka bussen eller en allmänt skum person som det finns gott om i malmö. När man ser den sortens person så får man känslan, nä vafan gå längre bak i bussen, men ikke, 10 av 11 fall så sätter sig denna prat glada, illa luktande person brevid en och ska givetvis prata med en och förklara för en om deras teorier om att alla personer i malmö har ett micro chip under foten som gör att en hemlig organisation kan hålla koll på en.

Och ni ska veta att det är otroligt svårt att vara vänlig och hövlig när man verkligen inte är sugen att höra på deras teorier. Så hoppar även dessa personer av till slut och det är ens egen tur att gå av, med en stor pust så går man av bussen med påsarna underögonen som inte är kvar där utan dom hänger nere vid knäna på en, vill man bara gå hem och lägga ens nu mera sprit stinkande kläder i tvätten och lägga sig i fosterställning och somna in.

Pusskramhej // nr12

Kommentarer
Postat av: sannaaaaa

jävla bra du är :D

2009-01-31 @ 02:06:19
Postat av: louise

hahaha

2009-01-31 @ 02:18:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test