Buss linje nr 1

Tidig lördag morgon, vad har man att säga, kan ju börja med att medela att det är duktigt kallt ute, kanske inte allt oväntat men vafan gör det. En kylig lördag morgon, vad kan jag ha på hjärtat undrar ni så klart. Självklart har jag det klockrena ämnet stadsbuss i tankarna, det är ju de tråkigaste, ibland äckligaste, värdelösa ställe man kan spendera sin dyrbara tid på. Bara tänk er, ni som bor lite längre från skolan är så illa tvunga att ta denna värdelösa sak till skolan och hem 5 dagar i veckan, och då räknar jag med att alla verkligen går 5 dagar i veckan annars är det fan fy skäms på er. Ni vet jag kommer hålla med mig inom detta samtals ämnet, för det finns vissa dagar då allt bara går åt helvete direkt från början, man kommer på bussen, sätter sig och läser en reklam / annons fylld metro, läser dom sjuka insändarna folk skickat in, för att sedan 2-3 hållplatser senare antingen få en svettig äldre dam som är helt säker på att päls är grajen man ska ligga inne med ! eller så har man en annan person som är en allmänt jobbig ungdom som tycker att alla i bussen bör lyssna på hans / hennes musik och har maxat sina hörlurar till den högsta volymen det går och man kan sidan om denna person höra hur lurarna sprakar o luktar bränt, men det struntar man i just för tillfället för just då vill man inget annat än att skiten ska börja brinna så man får en tyst på den jäveln.

Dagen går och det är dags att åka hem från en otroligt seg skoldag, allt man har i tankarna är att luta sig mot den fettiga buss rutan och sätta sig bekvämt och somna in lite. Men inte, jag som slutar ganska tidigt på dagarna har turen att det knappt är något folk på bussen när jag ska bege mig hemåt, men så sätter man sig, det är ca 6-7 stycken personer i bussen, 4 pensionärer som ska stor shoppa på jägersro, 2 ungdomar som försovit sig till skolan och ser allmänt stirriga ut för dom är inte riktigt säkra på om dom ser tillräckligt coola / slampiga ut för att kunna behålla sin ''stil'' som dom jobbat otroligt länge på och jag själv så klart, men 2-3 hållplatser senare kan man ge saj fan på att det ska trilla in antingen en alkis som pantat sina burkar och fått ihop sina kronor till att åka bussen eller en allmänt skum person som det finns gott om i malmö. När man ser den sortens person så får man känslan, nä vafan gå längre bak i bussen, men ikke, 10 av 11 fall så sätter sig denna prat glada, illa luktande person brevid en och ska givetvis prata med en och förklara för en om deras teorier om att alla personer i malmö har ett micro chip under foten som gör att en hemlig organisation kan hålla koll på en.

Och ni ska veta att det är otroligt svårt att vara vänlig och hövlig när man verkligen inte är sugen att höra på deras teorier. Så hoppar även dessa personer av till slut och det är ens egen tur att gå av, med en stor pust så går man av bussen med påsarna underögonen som inte är kvar där utan dom hänger nere vid knäna på en, vill man bara gå hem och lägga ens nu mera sprit stinkande kläder i tvätten och lägga sig i fosterställning och somna in.

Pusskramhej // nr12

Förlåta ?

Har alltid undrat om varför alla personer blir så otroligt arga och besvikna på sina nära och kära, när dem har gjort något fel, verkligen vägrar att förlåta dem. När de själv har gjort samma misstag och blivit förlåtna. Varför? är min fråga. Varför ständigt påminna personer som har gjort fel om deras misstag, varför inte bara försöka motivera dem att ''gå vidare'' i livet och istället för att kolla tillbaka på sina dåliga minnen, skapa nya, lyckliga.

Personer som njuter åt andras missöden borde enligt mig få en käftsmäll och ett njurslag, för det är ungefär som att sparka på en person som ligger, otroligt feg och brutalt lågt. Men när en person gör så brukar det oftast betyda att personen har varit i samma situation, men istället för att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet, hur man tar sig ur det och om motiverar sig, så trackar personen ner på de som har det svårt. Har hört ett gammalt ordspåk som säger '' Att fela är mänskligt, (men) att förlåta är gudomligt '' tänk efter en extra gång och tänk på detta, så tror jag att ni inser hur det verkligen är

Pusskramhej // nr12

18 år

Blir ju nästan tvungen att lägga in ett inlägg om det nya året, med tanke på att det är de ''stora'' året då man fyller 18.

Na na na.
Börjar med att man kommer vakna upp som vanligt den 16 augusti, mobil står på ringning klockan 11 för man var helt nervös och taggad inför sin 18 års dag kvällen innan, man slår av larmet och fattar verkligen inte varför man vaknar klockan 11 så kvittar det vilken dag det är. Med ångesten hängande över en rullar man över på andra sidan sängen för att se hela familjen stå där med frukost på sängen och största leendena på sig, ni ska veta att jag har två små brödrar som inte fegar med sockerflingorna på morgonen direkt, så dom står där med sina socker kickade kroppar och väntar på ens reaktion och som dom senaste 7-8 åren så vänder mig sig och ser otroligt förvånad över att dom står där, så kastar sig Gabriel, min minsta bror, över hela sängen för det är hans smått stirriga sätt att gratulera en.

Medan Elias, min andra, något äldre bror, står med X antal paketer i händerna och leker lite små cool som han brukar, och kastar packeterna helt o brydd om var dom hamnar i sängen och säger grattis. Medan han innerst inne har lagt upp sina små sjuka planer på att låna mitt legg, komma in på klubbar, köra bil med mitt körkort, sno bilnycklarna med sig till skolan för att visa upp för sina små töntiga kompisar och säga att det är hans. I dom banorna tänker Elias, som 9 åring ville han bli kemist och börjar sälja knark, för då skulle han inte behöva jobba. Visst har jag varit en bra förebild.

Efter de nära och kära har visat sin respekt till familjen stolthet, så vänder man sig om igen, slår av mobillarmet och somnar om, vaknar upp 3-4 timmar senare av att fassan kommer och sparkar på en och säger nåt i stil med, vafan sover du fortfarande, gästerna kommer om 20minuter. Helt yrvaken snubblar man in i duschen drar en snabb rakning i huvet, för man kan fan inte se ut som Kjell Kriminell på sin egen födelsedag, snubblar vidare in i rummet, kollar suckandes efter den sköna sängen, men visar mognad och går och tar på sig kläderna istället. Lagom när hår vaxet har lämnar fingrarna hör man dörren ringa och släktingarna ramlar in en efter en. För er som inte är bekanta med Thörn-släkten så är dom inte direkt kända för att vara dom lugna och tysta när det kommer till fest och dylikt så allt slutar med att minst 2 stycken har börjat veva varandra, 1 par ska göra slut medan jag och Stickan aka Morfar Stig sitter och tar de jäävligt lugnt. För det är ju trots allt vi som är Kingsen i släkten som han brukar säga.

Dagen efter vaknar man med årets hittills äckligaste bakfylla, 4 timmars städning framför sig och 10 inbördes krig i släkten.

Så här förutser jag mig egen 18års dag bli, vilket sätt  det än blir så lär det bli en riktigt sjuk dag. Tack på förhand för alla guldklockor, bilar, lägenheter och importerade hobex luder jag kommer få av er alla.

Pusskramhej // nr12

Nummer tolv

Såja nu har till och med jag tagit mig i kragen och fixat en blogg. Ni ska bara veta så mycket jag ska använda denna sida för att få ut mina tankar till er som läser, vilket jag självklart siktar på ett par 100 läsare per dag, allt annat är jag missnöjd med.

Självklart kommer jag att prata ut om det som jag känner behövs sägas, kanske saker som alla vet och tycker men ingen vågar / vill säga det. Alla som känner mig förväntar sig också en hel del meningslöst svammel och givetvis kommer det finnas det, men om ni tänker efter riktigt noga, så är det bara svammel som jag sitter o skriver på nätterna när jag inte kan sova eller är det egentligen riktigt djupa saker.

Till alla er som tycker det mest är svammel, dra åt helvete :) och till er som verkligen känner att ni blir berörda av mina djupa samtalsämnen, sammanhang, tankar och ideér, puss på kinden :)

Första inlägget avklarat, känns som en stor sten fallit från mitt mycket vältränade bröst och det kanske kan ge en sinnesro i dessa stressiga tider.

Joakim som då på latin betyder Guds son tycker jag denna bild är klockren. :)
Pusskramhej // nr 12

RSS 2.0
Test