Regnet

Hallå ja, ber om ursäkt för bristen av inlägg den senaste tiden, men vafan kan man göra nu så här på efterhand, är ni inte nöjda så vet ni vad jag ber er fara.

Måndagen den andra mars regna det i stort sätt hela dagen och en speciell sak jag la märke till nu när regnet gjorde sin grej efter ett långt uppehåll tack vare minus graderna och för alla som har klarat sig över årskurs 5 så är minus grader plus regn = snö.

För att komma till fakta så såg jag direkt när jag gick utanför min skola att alla rökare stod och gömde sig för regnet under tak och i portar precis som om regnet skulle röra vid dom så skulle de få 24de gradens brännskador på kroppen, medan för att senare på bussen se en riktigt skön pensionär hoppa av på hållplats Jägersro, ut ur bussen för att sedan iskallt inte ett dugg brydd av det små jobbiga regnet, dra fram sitt marinblåa paraply som en problem lösare av hög klass. Den sista saken jag la märke till när det gällde regnet var att när jag hade hoppat av på min hållplats så gick jag förbi en låg och mellanstadie skola, där precis varenda unge sprang runt med pastellfärgade regnkläder och levde livet även där inte ett dugg brydda av det trista vädret.

Hur kommer det sig att ungdomar är så fruktansvärt gnälliga när det gäller framförallt vädret, varför inte vara som barnen, glada och fulla med energi eller som pensionären, iskall och smart med sitt paraply? Men jag själv som ungdom och enligt många otroligt gnällig på småsaker, så får jag väl dock erkänna att jag är två saker, ett för lat och två för rädd för att frysa handen av mig när jag går gående hållande i ett paraply och jag är inte så mycket för ett regnställ i alla regnbågens färger, kalla mig tramsig eller allmänt rädd om mitt otroligt massiva rykte som modebög. Men jag får väl stå mitt kast som lat tonåring och acceptera att mina mjukis byxor kommer bli lite blöta nere vid strumporna och att min luva på jackan inte kommer vara helt torr och väldoftande, smällar man får ta helt enkelt

Pusskramhej // nr12

RSS 2.0
Test